Krinkels | Referenties

Krinkels legt eerste kurkveld aan

In opdracht van Stichting De Pol uit Bentelo is Krinkels Hengelo begonnen met de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld ingevuld met kurk. Dit is een primeur voor Krinkels! Het toegepaste kunstgras, Domo DuraForce genaamd, is gemaakt van een uitzonderlijk robuuste vezel. Deze vezel zorgt voor een optimale slijtvastheid. De DuraForce vezel is, met een dikte van 450 micron, de sterkste en meest duurzame vezel tot nu toe. De slijtvastheid van deze vezel is gebleken uit de Lisportproef, een erkende test voor slijtage.

Voordelen kurkvulling
In tegenstelling tot het traditionele SBR wordt het nieuwe veld in Bentelo met 100% kurk gevuld. Dit wordt ook wel ‘Naturafill’ genoemd; een nieuwe, milieuvriendelijke kunstgrasinvulling op basis van kurk. Kurk is zeer veerkrachtig en het heeft een unieke fijne celstructuur. Het vervormt of verpulvert niet en absorbeert bijna geen water. Problemen bij kou of warmte, in de vorm van rek of krimp, kent kurk dan ook niet.

Kurk een geurloos materiaal en bezit, door zijn cellulaire structuur, een lage thermische geleidbaarheid. Testen tonen aan dat een met Naturafill gevuld veld tot 30% minder opwarmt dan een veld van traditioneel kunstgras. Kurk absorbeert geen vocht. Regen zakt makkelijk weg in de ondergrond en daardoor is het veld dus ook snel droog!

Vanaf dit seizoen zal er op Sportpark De Pol in Bentelo op een volledig nieuw, milieuvriendelijk én duurzaam veld gespeeld worden!