Renovatie kunstgrasvelden Ronde Venen eindelijk van start

Alhoewel de aanbesteding al op 14 juli plaatsvond, konden de werkzaamheden aan de kunstgrasvelden van Ronde Venen pas op 12 oktober worden gestart. Door een vertraging in de gunningsprocedure is het nog best spannend om dit jaar nog 3 kunstgrasvoetbalvelden en 1 kunstgras hockeywaterveld te realiseren. De aanleg van de korfbalvelden is verschoven naar 2016. De directie van het bestek is in handen van B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen uit Delfgauw; de uitvoering vindt plaats vanuit Krinkels.

De kunstgrasmatten DOMO Duraforce 60/5 en Stroke PE 23mm voor voetbal en korfbal zijn afkomstig van DOMO. Voor hockey wordt Greenfields TX Lite gebruikt van Greenfields. Krinkels heeft in 2009 al naar volle tevredenheid een kunstgrasvoetbalveld bij sportvereniging Hertha uit Vinkeveen aangelegd.

Ook nu weer is er veel aandacht voor de bijzondere terreinomstandigheden; de bodem van de gemeente de Ronde Venen bestaat uit slappe veengrond. De ontgraving van de velden gebeurt dan ook nadat de drainage al is aangebracht in zogenaamde verscheren om opdrukken van de bodem te voorkomen. Op de cunetbodem wordt nog een drukverdelend doek aangebracht. Ook al het materieel is op de weinig draagkrachtige omstandigheden aangepast. De bodemomstandigheden maken het zelfs noodzakelijk dat de standaard zandfundering moet worden vervangen door een lichte vulkaanbimsconstructie. Hiermee wordt toekomstige nazakking voorkomen.

Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen is het belangrijk dat ook de weersomstandigheden tijdens de ontgravingsperioden, gunstig zijn. Als de weergoden ook meewerken tijdens de perioden dat de e-layer voor het hockeyveld moet worden aangebracht en de voetbalvelden moeten worden ingezand, kunnen de verenigingen nog voor de kerst beschikken over de nieuwe velden.