Aanleg kunstgrasvelden Cluster West Amsterdam

Sportpark Sloten
In juli heeft Krinkels de opdracht ontvangen voor de aanleg van een aantal kunstgrasvelden op drie sportparken in Amsterdam-West. Direct na het ontvangen van de gunningsbrief is Krinkels gestart met de aanleg van een hockeywaterveld op Sportpark Sloten. Het betrof hier de ombouw van een bestaand kunstgrasvoetbalveld op een E-bodemas (Granulight) naar een hockeyveld. Met het aanbrengen van de DOMO Fastplay in twee kleuren groen op een foamlaag is een prachtig nieuw waterveld ontstaan waar hockeyvereniging Xenios nog vele jaren plezier van zal hebben.

Sportpark Spieringhorn
Op dit sportpark zijn een nieuw kunstgrasvoetbalveld voor SDW en een oefen hockeywaterveld voor de vereniging AMHC aangelegd. Er werd gestart met het voetbalveld waarbij in het bestaande natuurveld eerst een nieuw drainagestelsel werd aangebracht. Als sporttechnische laag is gekozen voor 7 cm zand-lava waar uiteindelijk de Duraforce kunstgrasmat op is aangebracht.

Als infill is er door de gemeente Amsterdam, na ophef in het programma Zembla, voor gekozen om SBR rubber niet toe te passen en het veld te voorzien van een kurk infill. Bij het hockey oefenveld is als sporttechnische laag een lava 0-16 toegepast met daarop een foam shockpad. Als kunstgrasmat is gekozen voor de DOMO fastplay welke rondom is vastgezet in een klemgoot. Rond het veld zijn 3 beregeningssproeiers aangebracht waardoor het veld als waterveld kan fungeren. Een nieuw hekwerk met ballenvanger en LED verlichting maken het geheel compleet.

Sportpark Westergasterrein
Op het terrein van de oude gasfabriek ligt een bestaand kunstgras korfbalveld van 60x30 meter dat in gebruik is door korfbalvereniging Sporting West. Het veld is gebouwd op een betonnen bak met daaronder een kelder die dienst doet als waterbuffer voor het naastgelegen park. Op het terrein zijn de oude installaties en gebouwen van de oorspronkelijk gasfabriek in gebruik als onder andere evenementengelegenheid, horecagelegenheid en zelfs opnamestudio’s voor programma’s zoals o.a. De Wereld Draait Door van de VARA. Dit vraagt de nodige afstemming als het gaat om aan- en afvoer van materialen en bouwstoffen. Krinkels is eind oktober gestart met het verwijderen van de bestaande kunstgrasmat en sporttechnische laag van lava-rubber. In de nieuwe situatie zijn twee velden ontworpen in de afmetingen 20x40 meter waardoor een naastgelegen gedeelte groenstrook bij de nieuwe velden moest worden getrokken. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwacht Krinkels eind november de twee nieuwe korfbalvelden afgerond te hebben.