Fietsbankjes van flessendoppen

In de Provincie Zuid-Holland worden 100 duurzame fietsbankjes geplaatst door Krinkels. De bankjes zijn ontworpen door 10XL, worden geproduceerd met behulp van een 3D-printer en zijn circulair. Ze worden namelijk van plastic afval, zoals flessendoppen, gemaakt!

Een ander bijzonder aspect aan dit project is dat de fietsers zelf bepaalden waar de bankjes geplaatst moesten worden. Aan fietsers werd met de campagne #evenzitten gevraagd de beste locaties aan te geven op een interactieve online kaart. Meer dan 250 unieke locaties waren het resultaat.

100 duurzame bankjes
Van deze 250 locaties zijn de 100 mooiste uitgekozen voor het plaatsen van de bankjes. Het eerste bankje is op een feestelijke manier onthuld door gedeputeerde Floor Vermeulen, Marga de Jager (directie ANWB), Douwtje de Vries (hoofd vereniging Fietsersbond) en de fietser die deze locatie heeft doorgegeven. Dit bankje staat langs de Papeweg in Wassenaar. Op de website holland.nl/evenzitten wordt bijgehouden op welke plekken de komende tijd bankjes worden geplaatst. Alle 100 bankjes worden in ieder geval voor het fietsseizoen van 2019 door Krinkels geplaatst.