Innovaties en initiatieven
We zéggen niet alleen dat we innoveren en duurzaam werken, we maken het ook zichtbaar. Zowel in onze producten als in de manier waarop we werken.
We zéggen niet alleen dat we innoveren en duurzaam werken, we maken het ook zichtbaar. Zowel in onze producten als in de manier waarop we werken.
WasteShark
Onze WasteShark is een graag geziene gast op het water. Deze op afstand bestuurbare aquadrone verzamelt afval en kroos en slaat dit op. Veilig en milieuvriendelijk en van sloot of gracht tot grote industriële haven.
Meer info? Klik hier
Zonneboom
Op zoek naar een strak vormgegeven, moderne en energievriendelijke ontmoetingsplek voor -bijvoorbeeld- jongeren? Onze Zonneboom is een metalen boom voorzien van handgemaakte zonnepanelen. Deze panelen wekken een grote hoeveelheid energie op. De boom is voorzien van duurzaam en hoogwaardig roestvrij staal, dat ook bestand is tegen zilte lucht. Naar wens wordt de Zonneboom voorzien van zitgelegenheden, oplaadpunten voor elektrische fietsen en usb-poorten voor het opladen van elektrische apparaten.
Meer info? Klik hier
Bokashi
Van groenafval tot bodemverbeteraar, dat is Bokashi in een notendop. Groenafval wordt op een duurzame en nagenoeg CO2 vrije methode, namelijk door middel van fermentatie, omgezet in natuurlijke voedingsstoffen voor verbetering van de bodem. Vrijkomend organisch materiaal uit onze projecten wordt omgezet in Bokashi en naar wens gebruikt als bodemverbeteraar in datzelfde project of binnen één van onze andere projecten. Een cradle-to-cradle product dus.
Meer info? Klik hier
Drone
Dataverzameling is hot topic binnen onze werkzaamheden. Hierdoor kunnen wij namelijk efficiënter plannen en uitvoeren en weten we wat ons te verwachten staat. De drone leent zich daar uitstekend voor. Hij wordt voor vier doeleinden ingezet, namelijk: inspecteren en inventariseren, Flora en Fauna spotten, 3D-modelleren en landmeten. Door inzet van de drone worden Flora en Fauna aanzienlijk minder verstoord.
Meer info? Klik hier
Sinusbermbeheer
De Nederlandse bermen zijn van grote waarde voor Flora en Fauna. Ze zijn echter ook van groot belang voor de veiligheid van ons als weggebruikers. Een belangrijke reden om ze goed te onderhouden, één van onze werkzaamheden. Dit onderhoud verstoord het leven dat zich afspeelt in de berm. Om dit leven te bewaren en te onderhouden maaien wij in brede bermen volgens het sinusbermbeheer. Hierdoor ontstaan vluchtmogelijkheden, hoogtes en laagtes in het gras die op hun beurt micro-klimaten creëren en overwintermogelijkheden. Met andere woorden een paradijs voor de Flora en Fauna die er altijd al was en misschien komt er zelfs een nieuwe soort een kijkje nemen.
Meer info? Klik hier
Robotmaaier
Vakkundig en efficiënt maaien en dan ook nog het gras sterker maken, dat doet de robotmaaier allemaal tegelijk. De voorgeprogammeerde maaiers zorgen voor een constant maaibeeld. Ze zijn uitgerust met 5 zwevende maaikoppen waardoor oneffenheden geen probleem zijn voor de alleskunner. Daarnaast is hij voorzien van 15 roestvrijstalen messen welke voor een perfecte mulching zorgen, zonder een verviltingslaag te vormen. Hierdoor wordt het gras op een natuurlijke manier bemest en wordt het sterker. Kunstmest is daardoor minder tot niet meer nodig.
Meer info? Klik hier
Beter Buiten
Ontwikkeling, innovatie en vooruitgang, dat zien we graag binnen Krinkels. Niet alleen in onze werkzaamheden maar ook bij onze medewerkers. Een reden dus om hier flink in te investeren! Beter Buiten dagen zijn in het leven geroepen om het buitenwerk, zoals knippen van hagen, rooien van bomen en onkruidbestrijding te verbeteren. Vier dagen in het jaar worden onze collega’s en medewerkers van een gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan deze leerzame dagen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan efficiënt werken en een ergonomische werkhouding maar ook aan teambuilding.
Zien hoe zo een Beter Buiten dag eruit ziet? Klik hier
Digitaal areaalbeheer
Efficiënt en kostenbesparend: digitaal areaalbeheer heeft de toekomst. Onze collega’s werken met een geografisch informatiesysteem (GIS). Een GIS baseert zich op locatiegegevens waaraan data zijn gekoppeld die te maken hebben met het werk dat we voor een opdrachtgever uitvoeren. Een voorbeeld: maaien we het gras voor een gemeente? Dan zien onze medewerkers op hun mobiele devices direct welke eisen daarvoor gelden op de locatie waar zij zich bevinden. Verder zien zij of er op die plek nog andere werkzaamheden moeten plaatsvinden. Het GIS voorkomt onnodige en inefficiënte reisbewegingen en we benutten de capaciteit van onze mensen en ons materieel op deze manier optimaal.
Bloemen en bijen voor Universiteit Twente
Een mooie samenwerking Het spreekwoord ‘Jong geleerd is oud gedaan.’ staat centraal binnen de samenwerking tussen de Universiteit Twente (UT), het Zone College en...
Lees meer...Beheer zuidelijk gebied Waterschap Limburg van start
In opdracht van Waterschap Limburg gaat Krinkels het zuidelijke gebied van het Waterschap beheren. Krinkels onderhoudt het groen, doet maaiwerkzaamheden en verricht onderhoud aan...
Lees meer...