Ogen en oren Rijkswaterstaat in wegendistrict ’s-Hertogenbosch

Voor het dagelijks beheer en onderhoud aan 150 km bermen, wegen, geleiderail, verzorgingsplaatsen en flora- en faunavoorzieningen zijn 14 Krinkels medewerkers aan de slag. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van wegendistrict ’s-Hertogenbosch met daarin de A2, A27, A50, A59, A65 en N65. De medewerkers van Krinkels zijn in feite de oren en ogen van Rijkswaterstaat in dit projectgebied.

Overdracht
In 2015 werd het beheer en onderhoud in een transitiefase aan Krinkels overgedragen. Via monitoring en inspecties is alles goed in beeld door onder andere 360° beelden. Op basis van deze informatie en een integraal onderhoudsconcept is de uitvoering van het beheer en onderhoud ingericht.

Risico’s managen
“De werkzaamheden moeten uiteraard zo veilig mogelijk gebeuren met zo min mogelijk hinder voor het verkeer”, vertelt de risicomanager voor dit project, Esther Lammertink. Veilig werken staat hoog in het vaandel bij Krinkels en is één van de projectdoelstellingen. Ten aanzien van ‘minder hinder’ zorgt Krinkels voor een efficiënte koppeling van onderhoudswerkzaamheden, zodat bijvoorbeeld een wegafzetting beperkt kan worden tot één periode.

Europese aanbesteding
Ook in 2017 is Krinkels verantwoordelijk voor het in stand houden van, het monitoren van en het informeren over de toestand van het beheergebied. Voor het beheer en onderhoud voor de volgende jaren is dit jaar een aanbesteding op Europees niveau. “Krinkels gaat zich daar uiteraard voor inschrijven!“ aldus Esther Lammertink.