Nieuw leven voor Koningin Julianaplein Vaals

Nog ‘even’ een stukje dichtstraten én zagen, verhuizende bewoners, horecaondernemers die hun zaak opbouwen, mengtafeltechneuten, nieuwsgierige passanten, winkelend publiek, voegers die nog iets herstellen……… en een rode loper die van ongeduld al achter tegen de schoenen van de poetsploeg aan ligt te duwen. Zomaar een kleine greep uit de dag, die we de dag van de opening noemen. Als rond de klok van zessen de eerste gasten arriveren, ligt de rode loper netjes op zijn plek en kunnen het nieuwe Koningin Julianaplein en de bezoekers zich opmaken voor de grote opening.

Opening
De groots opgezette opening van het getransformeerde plein en de directe omgeving, verricht door gouverneur drs. Th. Bovens, trok zeer veel publiek. Zij genoten van de fonteinen op de markt, het waterspel ‘Farberbecken’ en de muzikale optredens. Er zullen hier en daar nog een paar puntjes op de i worden gezet, maar als deze gereed zijn is de gemeenschap van Vaals een mooi nieuw centrum rijker. Waar eerst slechts een parkeerterrein lag, ligt nu een echt plein, dat ruimte biedt voor woongenot, maar in de nabije toekomst ook voor winkelen en horeca.

De kroon op het werk
Bij dit integrale en multidisciplinaire project, tekende Krinkels voor de civiele inrichting. Waar bouw en civiel samenkomen vraagt een proces om samenwerking en het afstemmen van elkaars visie. Door de inspanningen van alle betrokkenen en het respect voor elkaar kunnen we concluderen dat we niet alleen ambities, doelstellingen en verwachtingen, maar nu ook het eindresultaat mogen delen. De kroon op de inspanning van velen, voor velen!